OFFICIËLE VERSIES: Vanwege de vele toegangen tot onze servers zijn de oude versies van de software gedeactiveerd. Om onze software te blijven gebruiken, moet u de nieuwste versie installeren!

Online hulp

DataBook
» Shareware
» Java, XML

Bestandenmenu
Maak een nieuwe XML-database
Selecteer XML-database
XML-database-instellingen
Exporteer gegevens naar het klembord
Exporteer gegevens naar een afbeelding
Verlaten
Gegevensmenu
Voeg nieuwe gegevens toe aan de XML-database
Verwijder geselecteerde gegevens uit de XML-database
Importeer gegevens uit een bestand naar de XML-database
Exporteer gegevens uit de XML-database naar een bestand
Verzamel geselecteerde gegevens uit 2 kolommen uit de XML-database
Scheid geselecteerde gegevens van één kolom naar twee andere kolommen
Verwijder de eerste tekens van geselecteerde gegevens uit een XML-data
Verwijder de laatste tekens uit geselecteerde gegevens uit een kolom i
Kopieer geselecteerde gegevens uit een XML-databasekolom
Bewerk geselecteerde gegevens van een XML-databasekolom
XML-database dumpen
Menuselectie
Bekijk de volledige XML-database
Bekijk de volledige XML-database
Selectie op meerdere criteria
Grafisch menu
Grafiek - Curven
Grafiek - Cirkeldiagram
Grafiek - Horizontale balken
Grafiek – Verticale balken
Menuafdrukken
Lijst afdrukken
Print de lijst met een printsjabloon
Stel het standaardafdruksjabloon in
Beheer printsjablonen
Optiemenu
Stijl en taal
?
Koop een licentie
Download de nieuwste versie
Hulp
Over
Meest gestelde vragen
Video's / Tutorials
Met deze software kan de gebruiker gegevens importeren of exporteren, ordenen, sorteren en indien gewenst aanvullen en afdrukken maken.

Bestandenmenu

Maak een nieuwe XML-database

Met dit menu kunt u een database aanmaken waarin de opnamen worden opgeslagen.

Selecteer XML-database

Met dit menu kunt u een bestaande database selecteren waarin de records zijn opgeslagen.

XML-database-instellingen

Met dit menu kunt u de database aanpassen. De gebruiker kan het aantal kolommen in de weergegeven tabel kiezen en de kolomtitels wijzigen.

Exporteer gegevens naar het klembord

Met dit menu kunt u de geselecteerde gegevens op het klembord opslaan. De gebruiker kan ze vervolgens in elke toepassing plakken, bijvoorbeeld in een spreadsheet. Alleen de onbewerkte gegevens met hun respectievelijke kolomnamen worden geplakt.

Exporteer gegevens naar een afbeelding

Met dit menu kunt u de gegevens naar een afbeelding exporteren. De gebruiker kan de afbeelding vervolgens in een document invoegen, zoals bijvoorbeeld een tekstverwerker. Het erkende formaat is JPG of GIF.

Verlaten

Met dit menu kunt u de applicatie sluiten.

Gegevensmenu

Voeg nieuwe gegevens toe aan de XML-database

Met dit menu kunt u een record aan de database toevoegen.

Verwijder geselecteerde gegevens uit de XML-database

Met dit menu kunt u een record aan de database toevoegen.

Importeer gegevens uit een bestand naar de XML-database

Met dit menu kunt u gegevens uit een bestand of een reeks bestanden importeren in de XML-database. De formaten die door de software worden ondersteund zijn puntkommascheidingsteken en tabscheidingsteken.

Exporteer gegevens uit de XML-database naar een bestand

Met dit menu kunt u gegevens uit de XML-database naar een bestand exporteren. De formaten die door de software worden ondersteund zijn puntkommascheidingsteken en tabscheidingsteken.

Verzamel geselecteerde gegevens uit 2 kolommen uit de XML-database

Met dit menu kunt u de inhoud van cellen in twee kolommen samenvoegen met een andere kolom voor de geselecteerde gegevens. Er is een veld voorzien voor het invoegen van tekens (bijvoorbeeld een scheidingsteken) tijdens aaneenschakeling.

Scheid geselecteerde gegevens van één kolom naar twee andere kolommen in de XML-database

Met dit menu kunt u de inhoud van cellen in één kolom scheiden in twee andere kolommen voor de geselecteerde gegevens. Er is een veld beschikbaar om het teken te definiëren dat door het programma wordt gebruikt om de gegevens te scheiden.

Verwijder de eerste tekens van geselecteerde gegevens uit een XML-databasekolom

Met dit menu kunt u de eerste tekens verwijderen uit de inhoud van cellen in een kolom voor de geselecteerde gegevens. Er is een veld beschikbaar om het aantal tekens te definiëren dat moet worden verwijderd.

Verwijder de laatste tekens uit geselecteerde gegevens uit een kolom in de XML-database

Met dit menu kunt u de laatste tekens verwijderen uit de inhoud van cellen in een kolom voor de geselecteerde gegevens. Er is een veld beschikbaar om het aantal tekens te definiëren dat moet worden verwijderd.

Kopieer geselecteerde gegevens uit een XML-databasekolom

Met dit menu kunt u de inhoud van cellen in een bepaalde kolom kopiëren naar een andere kolom voor de geselecteerde gegevens.

Bewerk geselecteerde gegevens van een XML-databasekolom

Met dit menu kunt u de inhoud van de cellen van een bepaalde kolom voor de geselecteerde gegevens wijzigen.

XML-database dumpen

Met dit menu kunt u alle gegevens uit de XML-database verwijderen.

Menuselectie

Bekijk de volledige XML-database

Met dit menu kunt u alle gegevens in de XML-database weergeven.

Bekijk de volledige XML-database

Met dit menu kunt u de geselecteerde gegevens uit de XML-database selecteren volgens de verschillende criteria in het volgende menu (om de verschillende criteria te wijzigen is het noodzakelijk om het volgende menu te doorlopen). De gebruiker kan vervolgens selectie of omgekeerde selectie gebruiken.

Selectie op meerdere criteria

Met dit menu kunt u records selecteren op basis van verschillende criteria. De selectievakjes komen respectievelijk overeen met de functies: “begint met”, “bevat” en “eindigt met”. Vervolgens worden de records geselecteerd (gemarkeerd). De gebruiker kan vervolgens selectie of omgekeerde selectie gebruiken.

Grafisch menu

Grafiek - Curven

Met dit menu kunt u een grafiek in de vorm van een curve maken.

Grafiek - Cirkeldiagram

Met dit menu kunt u een grafiek in de vorm van een cirkeldiagram maken.

Grafiek - Horizontale balken

Met dit menu kunt u een grafiek maken in de vorm van horizontale balken.

Grafiek – Verticale balken

Met dit menu kunt u een grafiek maken in de vorm van verticale balken.

Menuafdrukken

Lijst afdrukken

Met dit menu kunt u de lijst met weergegeven gegevens afdrukken.

Print de lijst met een printsjabloon

Met dit menu kunt u de lijst met weergegeven gegevens afdrukken met behulp van een afdruksjabloon.

Stel het standaardafdruksjabloon in

Met dit menu kunt u het afdrukmodel definiëren dat standaard voor het afdrukken wordt gebruikt.

Beheer printsjablonen

Met dit menu kunt u een afdruksjabloon maken.

Optiemenu

Stijl en taal

Met dit menu kunt u de taal en stijl van de applicatie kiezen.

?

Koop een licentie

Via dit menu kunt u naar onze website gaan om een softwarelicentie aan te schaffen.

Download de nieuwste versie

Met dit menu kunt u de taal en stijl van de applicatie kiezen.

Hulp

Dit menu geeft deze hulp weer.

Over

Via dit menu kunt u de eigenaar van de gebruikerslicentie raadplegen. De gebruiker kan de licentie ook verwijderen.

Meest gestelde vragen