OFFICIËLE VERSIES: Vanwege de vele toegangen tot onze servers zijn de oude versies van de software gedeactiveerd. Om onze software te blijven gebruiken, moet u de nieuwste versie installeren!

Online hulp

Summarizer
» Shareware
» Java, XML

Leren van de software
Software-instellingen
Woord- en zinsscheidingstekens
Menu Bestand
Een document openen\t
Sla het document op
Samenvatting opslaan
Druk het document af
Print de samenvatting
Samenvatting menu
Overzichtsinstellingen initialiseren
Lijst met concepten die altijd worden toegevoegd
Lijst met concepten die nog steeds worden verwijderd
Maak een samenvatting van het document\t
Samenvatting maken annuleren
De instellingen voor het overzicht initialiseren
Menu-opties
Taal- en stijlkeuze
Veelgestelde vragen
Video's / Tutorials
Deze software vat in slechts enkele regels de inhoud van een document van enkele tientallen pagina's samen. De manier waarop de software werkt is eenvoudig: uit de meest gebruikte woorden in het samen te vatten document identificeert de software een lijst met sleutelbegrippen. Uit deze lijst met concepten haalt de software de zinnen met deze kernbegrippen uit het open document. De gebruiker kan de extractie van sleutelzinnen instellen en aanpassen. Deze software werkt voor de meeste internationale talen.

Hoe het bestand te openen

• 1) Open een document
  • 2) Druk op (1)
  • 3) Vul indien nodig de lijst met woordscheidingstekens in.
  • 4) Druk op (2)
  • 5) Vul indien nodig de lijst met end-of-line-scheiders in.
  • 6) Druk op (3)
  • 7) De gebruiker krijgt een eerste samenvatting
Procedure met een eerste samenvatting

• De lijst met concepten bewerken
  • Instellingen voor het maken van samenvattingen wijzigen
  • Druk op de knop Samenvatting maken (herhaal dit totdat u een goed resultaat krijgt)
Leren van de software

De software heeft de gebruiker nodig om de woorden te vertellen die niet nodig zijn voor de samenvattende actie. Om dit te doen, moet de gebruiker de woorden selecteren die hij wil negeren. Deze negerende woorden kunnen voor eens of voor altijd worden verwijderd. Dit zijn bijvoorbeeld verbindingswoorden. De actie van samenvatten wordt effectiever.

Software-instellingen

De gebruiker moet de software het aantal concepten geven waarmee rekening moet worden gehouden, het aantal concepten dat nodig is bij het selecteren van een zin, de minimale lengte van een concept, de minimale lengte van een zin en het aantal zinnen van de samenvatting dat de gebruiker wil verkrijgen.

Woord- en zinsscheidingstekens

De gebruiker kan de woord- en zinsscheidingstekens wijzigen. Met deze scheidingstekens kan de software concepten en zinnen opsplitsen.

Let op: De samenvatting kan alleen van goede kwaliteit zijn als je de uitsnede goed instelt.

Menu Bestand

Een document openen\t

Gebruik dit menu om een document in tekstformaat te openen. De software ondersteunt de meest voorkomende bestandsformaten.

Sla het document op

Met dit menu kunt u het geopende document opslaan als tekst in een bestand.

Samenvatting opslaan

Gebruik dit menu om de gemaakte samenvatting op te slaan in een tekstbestand.

Druk het document af

Gebruik dit menu om het geopende document in tekst af te drukken.

Print de samenvatting

In dit menu kunt u de gemaakte samenvatting in tekst afdrukken.

Samenvatting menu

Overzichtsinstellingen initialiseren

In dit menu worden de parameterwaarden geïnitialiseerd.

Lijst met concepten die altijd worden toegevoegd

Met dit menu kunt u de lijst met concepten beheren die altijd worden toegevoegd. Deze lijst met concepten bevat de concepten die worden toegevoegd aan elke samenvatting.

Lijst met concepten die nog steeds worden verwijderd

Gebruik dit menu om de lijst met concepten te beheren die altijd worden verwijderd. Deze lijst met concepten bevat de concepten die worden verwijderd telkens wanneer een samenvatting wordt gemaakt.

Maak een samenvatting van het document\t

Gebruik dit menu om te beginnen met het maken van de samenvatting voor het geopende document.

Samenvatting maken annuleren

In dit menu kunt u het proces van het maken van de samenvatting voor het geopende document stoppen.

De instellingen voor het overzicht initialiseren

Gebruik dit menu om de overzichtsinstellingen terug te zetten naar de standaardinstellingen.

Menu-opties

Taal- en stijlkeuze

In dit menu kunt u de taal en stijl van de applicatie kiezen.

Belangrijke opmerking:

Om de reden dat de samenvatting trouw blijft aan de tekst, moet de omvang van de op te stellen samenvatting redelijk zijn!