OFFICIELLA VERSIONER: På grund av de många åtkomsterna till våra servrar har de gamla versionerna av programvaran inaktiverats. För att fortsätta använda vår programvara måste du installera den senaste versionen!

Online-hjälp

DataBook
» Shareware
» Java, XML

Menyn Filer
Skapa en ny XML-databas
Välj XML-databas
XML-databasinställningar
Exportera data till urklipp
Exportera data till en bild
Att lämna
Datameny
Lägg till nya data till XML-databasen
Ta bort markerade data från XML-databasen
Importera data från en fil till XML-databasen
Exportera data från XML-databas till fil
Sätt ihop valda data från 2 kolumner från XML-databasen
Separera markerade data från en kolumn till 2 andra kolumner i XML-dat
Ta bort de första tecknen i markerade data från en XML-databaskolumn
Ta bort sista tecknen från valda data från en kolumn i XML-databasen
Kopiera markerade data från en XML-databaskolumn
Redigera valda data i en XML-databaskolumn
Dumpa XML-databas
Menyval
Visa hela XML-databasen
Visa hela XML-databasen
Val av flera kriterier
Grafikmeny
Graf - Kurvor
Diagram - Cirkeldiagram
Diagram - horisontella staplar
Diagram – Vertikala staplar
Menyutskrifter
Skriv ut lista
Skriv ut listan med en utskriftsmall
Ställ in standardmallen för utskrift
Hantera utskriftsmallar
Alternativmeny
Stil och språk
?
Köp en licens
Ladda ner den senaste versionen
Hjälp
Handla om
De vanligaste frågorna
Videor / Tutorials
Denna programvara låter användaren importera eller exportera data, organisera dem, sortera dem och komplettera dem om så önskas och göra utskrifter.

Menyn Filer

Skapa en ny XML-databas

Denna meny låter dig skapa en databas där inspelningarna kommer att lagras.

Välj XML-databas

Denna meny låter dig välja en befintlig databas där posterna lagras.

XML-databasinställningar

Denna meny låter dig anpassa databasen. Användaren kan välja antalet kolumner i den visade tabellen, samt ändra kolumntitlarna.

Exportera data till urklipp

Den här menyn låter dig spara den valda informationen i urklippet. Användaren kan sedan klistra in dem i valfri applikation, till exempel ett kalkylblad. Endast rådata med respektive kolumnnamn klistras in.

Exportera data till en bild

Denna meny låter dig exportera data till en bild. Användaren kan sedan infoga bilden i ett dokument, till exempel en ordbehandlare. Det erkända formatet är JPG eller GIF.

Att lämna

Denna meny låter dig stänga programmet.

Datameny

Lägg till nya data till XML-databasen

Denna meny låter dig lägga till en post i databasen.

Ta bort markerade data från XML-databasen

Denna meny låter dig lägga till en post i databasen.

Importera data från en fil till XML-databasen

Denna meny låter dig importera data från en fil eller serie filer till XML-databasen. Formaten som täcks av programvaran är semikolonseparator och tabulator.

Exportera data från XML-databas till fil

Denna meny låter dig exportera data från XML-databasen till en fil. Formaten som täcks av programvaran är semikolonseparator och tabulator.

Sätt ihop valda data från 2 kolumner från XML-databasen

Den här menyn låter dig sammanfoga innehållet i celler i 2 kolumner till en annan kolumn för den valda data. Ett fält tillhandahålls för att infoga tecken (t.ex. en avgränsare) under sammanlänkning.

Separera markerade data från en kolumn till 2 andra kolumner i XML-databasen

Den här menyn låter dig separera innehållet i cellerna i en kolumn i två andra kolumner för den valda data. Ett fält tillhandahålls för att definiera det tecken som används av programmet för att separera data.

Ta bort de första tecknen i markerade data från en XML-databaskolumn

Den här menyn låter dig ta bort de första tecknen från innehållet i celler i en kolumn för de valda data. Ett fält tillhandahålls för att definiera antalet tecken som ska raderas.

Ta bort sista tecknen från valda data från en kolumn i XML-databasen

Den här menyn låter dig ta bort de sista tecknen från innehållet i celler i en kolumn för de valda data. Ett fält tillhandahålls för att definiera antalet tecken som ska raderas.

Kopiera markerade data från en XML-databaskolumn

Den här menyn låter dig kopiera innehållet i celler i en viss kolumn till en annan kolumn för den valda data.

Redigera valda data i en XML-databaskolumn

Den här menyn låter dig ändra innehållet i cellerna i en viss kolumn för de valda data.

Dumpa XML-databas

Denna meny låter dig ta bort all data från XML-databasen.

Menyval

Visa hela XML-databasen

Denna meny låter dig visa alla data i XML-databasen.

Visa hela XML-databasen

Den här menyn låter dig välja de valda data från XML-databasen enligt de olika kriterierna i följande meny (för att ändra de olika kriterierna är det nödvändigt att gå igenom följande meny). Användaren kan sedan använda val eller omvänd val.

Val av flera kriterier

Denna meny låter dig välja poster enligt olika kriterier. Kryssrutorna motsvarar respektive funktioner: "börjar med", "innehåller" och "slutar med". Posterna väljs sedan ut (markeras). Användaren kan sedan använda val eller omvänd val.

Grafikmeny

Graf - Kurvor

Denna meny låter dig skapa en graf i form av en kurva.

Diagram - Cirkeldiagram

Denna meny låter dig skapa en graf i form av ett cirkeldiagram.

Diagram - horisontella staplar

Denna meny låter dig skapa en graf i form av horisontella staplar.

Diagram – Vertikala staplar

Denna meny låter dig skapa en graf i form av vertikala staplar.

Menyutskrifter

Skriv ut lista

Denna meny låter dig skriva ut listan över visade data.

Skriv ut listan med en utskriftsmall

Den här menyn låter dig skriva ut listan över visade data med hjälp av en utskriftsmall.

Ställ in standardmallen för utskrift

Den här menyn låter dig definiera utskriftsmodellen som ska användas som standard för utskrift.

Hantera utskriftsmallar

Denna meny låter dig skapa en utskriftsmall.

Alternativmeny

Stil och språk

Denna meny låter dig välja språk och stil för applikationen.

?

Köp en licens

Denna meny låter dig gå till vår webbplats för att köpa en mjukvarulicens.

Ladda ner den senaste versionen

Denna meny låter dig välja språk och stil för applikationen.

Hjälp

Denna meny visar denna hjälp.

Handla om

Denna meny låter dig rådfråga ägaren av användarlicensen. Användaren kan också avinstallera licensen.