OFFICIELLA VERSIONER: På grund av de många åtkomsterna till våra servrar har de gamla versionerna av programvaran inaktiverats. För att fortsätta använda vår programvara måste du installera den senaste versionen!

Online-hjälp

EasyDraw
» Shareware
» Java, XML

Filer
Ny
Lägg till en vanlig bakgrund
Öppna ett lager från en fil
Spara
Spara som
Stänga
Öppna en bild från en fil
Spara
Spara som
Stänga
Öppna en mapp som innehåller bildfiler
Stänga
Att skriva ut
Att lämna
Redigering
Ångra den senaste åtgärden
Gör om den senaste åtgärden
Välj alla
Avmarkera alla
Importera en bild från urklipp
Exportera bild till urklipp
Ändra storlek på bakgrundsbild
Rotera bakgrundsbilden
Visa/dölj rutnät
Visa/dölj objekt
Lista över komponenter
Element
Färger
Verktyg
Numrera om filerna
Ändra storlek på en serie bilder
Ta en serie bilder
Konvertera en serie bilder
Skapa en animerad bild
Sätt ihop en video (bilder och ljudspår)
Video
Bakåt
Läsning
Sluta
Ett huvud
Varaktighet mellan två bilder (i millisekunder)
alternativ
Rita en horisontell eller vertikal linje
Insättning av bilder med bevarande av proportioner
Val av typsnitt
Stil och språk
?
Ladda ner den senaste versionen
Hjälp
Handla om
Bilaga: dynamisk text kopplad till en fil
Den associerade filens struktur
De vanligaste frågorna
Videor / Tutorials
Mycket enkel ritprogram för att skapa kommentarer eller skapa hela menyer på en bild när du skapar en handledning eller video. Detta verktyg kompletterar idealiskt den andra programvaran (EuropeSoftwares Clic & Capture) som låter dig ta skärm- eller videoinspelningar. Användaren har ett visst antal verktyg, som att rita linjer, cirklar, rektanglar eller till och med skriva texter. Dessa objekt kan flyttas eller roteras efter önskemål. En funktion speciellt utformad för video gör att du kan duplicera filen där ritningen sparas. Detta har effekten av att behålla samma bild på skärmen i fallet med en video.

Driftläge:

Öppna helt enkelt en bildfil (BMP, JPG, GIF, PNG) eller en mapp med bildfiler (BMP, JPG, GIF, PNG) och lägg till geometriska former (EYD) och dina kommentarer. När det gäller en serie filer, ändrar användaren sedan mappen som innehåller bilderna, ruta för ruta, och kan slutligen generera en video eller en animerad bild.

Filer

Ny

Välj det här alternativet om du vill skapa en ny ritning.

Lägg till en vanlig bakgrund

Välj det här alternativet om du vill lägga till en enfärgad bakgrund.

Öppna ett lager från en fil

Välj det här alternativet om du vill öppna en fil som innehåller geometriska former.

Spara

Välj det här alternativet om du vill spara lagret med geometriska former i en fil.

Spara som

Välj det här alternativet om du vill spara lagret med geometriska former till en fil under ett annat filnamn.

Stänga

Välj det här alternativet om du vill stänga lagret med geometriska former.

Öppna en bild från en fil

Välj det här alternativet om du vill öppna en fil som innehåller en bild.

Spara

Välj det här alternativet om du vill spara bakgrundsbilden till en fil.

Spara som

Välj det här alternativet om du vill spara bakgrundsbilden till en fil under ett annat filnamn.

Stänga

Välj det här alternativet om du vill stänga bakgrundsbilden.

Öppna en mapp som innehåller bildfiler

Välj det här alternativet om du vill öppna en mapp som innehåller en serie bilder. Användaren har tillgång till en uppsättning navigeringsknappar för att flytta mellan de olika bilderna i mappen. (lägg till en bild, ta bort en bild, applicera geometriska former på en bild, navigera i bildmappen, etc...)

Stänga

Välj det här alternativet om du vill stänga mappen som innehåller en serie bilder.

Att skriva ut

Välj det här alternativet när du vill skriva ut ritningen.

Att lämna

Välj det här alternativet när du vill avsluta programmet.

Redigering

Ångra den senaste åtgärden

Välj det här alternativet om du vill ångra den senaste åtgärden.

Gör om den senaste åtgärden

Välj det här alternativet om du vill göra om den senast ångrade åtgärden.

Välj alla

Välj det här alternativet om du vill välja alla objekt.

Avmarkera alla

Välj det här alternativet om du vill avmarkera alla objekt.

Importera en bild från urklipp

Välj det här alternativet om du vill importera en bild från urklipp. Den här bilden kan ha tagits med EuropeSoftwares Clic & Capture eller ClicAndCaptureOnFly.jar tidigare.

Exportera bild till urklipp

Välj det här alternativet om du vill exportera bilden till urklipp.

Ändra storlek på bakgrundsbild

Välj det här alternativet om du vill ändra storlek på bakgrundsbilden.

Rotera bakgrundsbilden

Välj det här alternativet om du vill rotera bilden i bakgrunden.

Visa/dölj rutnät

Välj det här alternativet om du vill visa eller dölja det magnetiska rutnätet.

Visa/dölj objekt

Välj det här alternativet om du vill visa eller dölja objekt.

Lista över komponenter

Välj det här alternativet om du vill se listan över komponenter, välj och infoga en komponent. För att skapa en komponent, gruppera helt enkelt geometriska former och spara dem med hjälp av snabbmenyn, efter att ha valt elementet.

Element

Välj ett av objekten du vill infoga i din bild.

Färger

Välj en av färgerna på de objekt du vill infoga i din bild.

Verktyg

Numrera om filerna

Välj det här alternativet när du vill numrera om alla bilder i den öppna mappen (BMP, JPG, GIF, PNG).

Ändra storlek på en serie bilder

Välj det här alternativet när du vill ändra storlek på en serie bilder. Formatet är bevarat (BMP, JPG, GIF, PNG). Om du vill behålla proportionerna på din bild, använd helt enkelt ? istället för dimensionen (måttet beräknas av programvaran, 111x? eller ?x111).

Ta en serie bilder

Välj det här alternativet när du vill ta en serie bilder. Formatet är bevarat (BMP, JPG, GIF, PNG). Du kan rotera bilder 90, 180 eller 270 grader.

Konvertera en serie bilder

Välj det här alternativet när du vill ändra formatet för en serie bilder (BMP, JPG, GIF, PNG).

Skapa en animerad bild

Välj det här alternativet om du vill skapa en animerad GIF-bild.

Sätt ihop en video (bilder och ljudspår)

Välj det här alternativet om du vill sätta ihop en video. De tagna bilderna är de från mappen bilder. Användaren anger sedan ett ljudspår om så önskas. Uppdateringshastigheten beräknas om baserat på antalet bildrutor och ljudspårets varaktighet. Användaren uppmanas sedan att vänta medan videon monteras.

Video

Bakåt

Välj det här alternativet när du vill spola tillbaka automatisk bilduppspelning.

Läsning

Välj det här alternativet när du automatiskt spelar upp bilder en efter en.

Sluta

Välj det här alternativet när du vill stoppa automatisk uppspelning.

Ett huvud

Välj det här alternativet när du vill gå vidare i automatisk uppspelning av bilder.

Varaktighet mellan två bilder (i millisekunder)

Välj det här alternativet när du vill ändra paustiden mellan visningen av två på varandra följande bilder under automatisk uppspelning.

alternativ

Rita en horisontell eller vertikal linje

Välj det här alternativet när du bara vill rita horisontella eller vertikala linjer.

Insättning av bilder med bevarande av proportioner

Välj det här alternativet när du vill behålla bildens proportioner när du ändrar storlek på den.

Val av typsnitt

Välj det här alternativet när du vill ändra teckensnitt när du infogar text.

Stil och språk

Välj det här alternativet när du vill ändra språk och stil för programvaran.

?

Ladda ner den senaste versionen

Välj det här alternativet när du vill kontrollera om en ny version av programvaran är tillgänglig.

Hjälp

Välj det här alternativet när du vill visa denna hjälp.

Handla om

Välj det här alternativet när du vill se licensägaren och programvaruversionen.

Bilaga: dynamisk text kopplad till en fil

Den associerade filens struktur

• 00001-00001 Denna text visas från bild 00001 till 00001
  • 00002-00003 Denna text visas från bild 00002 till 00003
  • 00004-00010 Denna text visas från bild 00004 till 00010
  • ...
Varning: ett bindestreck och två mellanslag är nödvändiga så NNNNN-NNNNN__TEXTE